Završila 44. humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se kao i svake godine, učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 33.287,55 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 6.493,75 kuna, gradskim srednjim školama 6.175,10 kuna, a u osnovnim općinskim školama 20.618,70 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vraća se  na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školski izlet za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Ostatak sredstava biti će utrošen za kupnju prehrambenih paketa za socijalno ugrožene obitelji i dijeliti će se povodom Božićnih blagdana.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Skip to content