Završila 46. akcija Solidarnost na djelu

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se kao i svake godine, učenici trinaest osnovnih i sedam srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 32.239,25 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 8.479,70 kuna, gradskim srednjim školama 6.094,45 kuna, a u osnovnim općinskim školama 17.665,10 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vratilo se  na njihove žiro račune i škole su bile u obvezi  pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava utrošen je za kupnju kućanskih aparata i namještaja za potrebe štićenika utočišta Sv. Nikola i doma za nezbrinutu djecu Nova budućnost.

Osim ove humanitarne akcije, provedena je i akcija prikupljanja prehrambenih artikala u trgovini Kaufland. Akcija je provedena u Tjednu solidarnosti koji se provodi od 08. do 15. prosinca pod nazivmo “Vaš dar za pravu stvar”. Prikupljeni prehrambeni artikli donirani su udruzi Cenacolo.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Skip to content