Edukacija za zaposlenice na projektu Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je edukaciju za četrnaest žena zaposlenih na EU projektu „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ financiranom u sklopu programa „Zaželi“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Žene su zaposlene kako bi pomagale starijim i nemoćnim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz obavljanje poslova kao što su; čišćenje i pospremanje stambenog prostora korisnika, pomoć u kupovini i dostavi namirnica ili lijekova, pomoć u pripremi jednostavnih obroka u kućanstvu korisnika, razgovor i druženje sa korisnicima i sl.

Kako bi ih što bolje pripremili za rad sa starijim osobama, prošle su edukaciju iz osnova pružanja prve pomoći, mjerenja tlaka, njege starijih osoba i osobne higijene.

U suradnji s  Policijskom upravom varaždinskom, PP Varaždin, održano je predavanje o mjerama samozaštitnog ponašanja, a zaposlenicama je kroz mnogobrojne primjere iz svakodnevnog života skrenuta pažnja na preventivne postupke kako se ne bi postalo žrtvom kaznenog dijela. Također je održano i predavanje o odgovornosti prilikom sudjelovanja u prometu s obzirom da zaposlenice za obavljanje posla koriste bicikle.

Naučeno znanje, zaposlenice će moći prenijeti na svoje korisnike, koji je sveukupno 85.

Skip to content