GDCK Varaždin sudjelovalo na pokaznoj vježbi u općini Petrijanec

U petak, 8. lipnja 2018. održana je javna pokazna vježba vatrogasaca iz pet društava Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec. Uz trideset i dva vatrogasca s dva navalna i tri kombi vozila, sudjelovali su i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Varaždin te Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Vježba je održana na deponiju u Majerju (kod nogometnog kluba), na kojem je uskladištena drvna građa tvrtke DML za preradu a pod pretpostavkom požara do kojeg je došlo uslijed paljenja korova na susjednoj parceli. Požar se proširio na poslovni objekt te na drvnu građu a zbog urušavanja stepenica bila je potrebna pomoć HGSS-a za spašavanje ozlijeđenih osoba s visine koje su zatim preuzeli članovi GDCK Varaždin. Budući da se hidranti ne nalaze u neposrednoj blizini objekta bilo je potrebno vatrogasnim motornim štrcaljkama dobaviti vodu kojom su se punila navalna vozila. Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO-a Petrijanec.

Nakon uspješnog završetka vježbe izvršeno je postrojavanje vatrogasaca a zapovjednik VZO-a izrazio je zadovoljstvo viđenim te napomenuo kako su ovakve vježbe dobar pokazatelj spremnosti postrojbi ali i stanja opremljenosti.

Ove godine je GDCK Varaždin prvi puta sudjelovalo u pokaznoj vježbi na području općine Petrijanec, a načelnik Općine je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem i želju za budućom suradnjom.

Ovakve vježbe provode se u svrhu provjere sustava uzbunjivanja i spremnosti vatrogasnih postrojbi, provjere ispravnosti opreme, infrastrukture i izvora vode ali i približavanja vatrogasne djelatnosti stanovništvu.

Skip to content