Završilo pružanje usluge za starije i nemoćne osobe u sklopu projekta

Dana 30.04.2020., završilo je dvogodišnje razdoblje rada ciljane skupine u sklopu provedbe projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ UP. 02.1.1.05.0108 i održan završni radni sastanak. Ukupno 14 žena s područja Varaždina, Vidovca, Jalžabeta i Trnovca Bartolovečkog svakodnevno je pružalo uslugu pomoći i podrške za 87 starijih i nemoćnih osoba. Svim korisnicima usluge projekta je uz prijašnju usmenu obavijest o prekidu usluge, poslana i pismena obavijest. U pismenoj obavijesti korisnici su obaviješteni o prekidu usluge u sklopu projekta te uvjetima koje je potrebno ispuniti za odobrenje socijalne usluge pomoći u kući preko Centra za socijalnu skrb.

Preostali period provedbe projekta biti će usmjeren na provedbu edukacije ciljane skupine za poslove slastičarki, maserki i gerontodomaćica koja se morala pauzirati  zbog mjera za sprječavanje COVID-19.

Trenutno je u tijeku provedba evaluacije ciljane skupine (zaposlenih žena), nakon koje slijedi evaluacija zadovoljstva korisnika i na kraju partnera projekta.

Jedna od preostalih aktivnosti projekta je i održavanje završne konferencija projekta i završni sastanak partnera koji će biti organizirani u srpnju, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Predviđeni završetak projekta je 19.07.2020. godine. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

Dana 23.3.2020. GDCK Varaždin prijavilo je i projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“ na za otvoreni (trajni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga (PDP) „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, referentni broj poziva: UP.02.1.1.13.

Prijavitelj i nositelj projekta je GDCK Varaždin, a partneri na projektu su: Centar za socijalnu skrb Varaždin, HZZ Regionalni ured Varaždin, Grad Varaždin i Općine Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

Skip to content