46. sabirna akcija “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 46. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 11. listopada 2018. godine na području cijele Republike Hrvatske, a na području djelovanja GDCK Varaždin trajati će do 31.10.2018. godine.

Ova sabirna akcija kojoj je cilj razvijanje solidarnosti među djecom i mladima provesti će se u osnovnim i srednjim školama na području grada Varaždina i okolnih općina.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva, a za prikupljena novčana sredstva biti će uručeni bonovi zahvalnosti – u apoenima od 1,00 kn ovjereni žigom GDCK Varaždin. Humanitarna akcija provoditi će se pod evidencijskom oznakom VŽ-HA/OST-18-16 pod oznakom vrste „OST“.

Od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava GDCK Varaždin 50% vraća na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi  pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

Za pripremu ovogodišnje akcije Solidarnost na djelu imali smo smo pomoć volonterki – korisnica Učeničkog doma u Varaždinu koje su nam pomogle označiti bonove zahvanosti s žigom GDCK Varaždin.

U tjednu od 8. do 14 . listopada ova se akcija provodi i u suradnji s trgovinom Kaufland u kojoj je postavljena košara GDCK Varaždin u koju kupci mogu donirati kupljene namirnice, kao što su brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve, marmelada.

Zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u akciji Solidarnost na djelu i tako pomoći onima kojima je to najpotrebnije!

Skip to content