Svečana podjela zahvalnica višestrukim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine obilježilo Dan dobrovoljnih davatelja krvi (25. listopada ) svečanom podjelom zahvalnica višestrukim darivateljima krvi. Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i  promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin već niz godina prikupi i više od planiranih 5.000 doza prema godišnjem planu.

Tako je ove godine u prvih devet mjeseci prikupljeno 4.137 doza krvi, a posebno nas veseli podatak da je 152 osoba prvi puta dalo krv.

Ovi podaci govore o velikoj humanosti i nesebičnosti naših sugrađana koji se redovito odazivaju na akcije darivanja krvi.

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli,  ukupno 63 darivatelja krvi primilo je zahvalnice i priznanja, i to:

za 35 davanja krvi –  8 darivateljica

za 55 davanja krvi – 3 darivateljice

za 50 davanja krvi – 38 darivatelja

za 75 davanja krvi –  8 darivatelja

za 100 davanja krvi – 4 darivatelja

Za izvanredan uspjeh sa 125 davanja krvi primio je gosp. Ivan Gotal.

Na svečanoj podjeli zahvalnica, ravnteljica GDCK Varaždin Sandra Mintas čestitala je svim darivateljima njihov dan te im zahvalila na darivanju krvi. Darivatelje su također pozdravile i predstavnica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin dr. Dina Nenadić i predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek. Ispred Grada Varaždina, zahvalnice je darivateljima podjelila savjetnica pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Andreja Bobek.

Dodjela zahvalnica održala se dana 25.10.2018. u STUDENTSKOM DOMU VARAŽDIN u prostorijama Studentskg kluba.

Skip to content