Dan dobrovoljnih davatelja krvi, 25. listopad 2023.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine obilježilo Dan dobrovoljnih davatelja krvi ( 25. listopad ) svečanom podjelom zahvalnica višestrukim darivateljima krvi. Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli, koja se održala 25.10.2023. u restoranu River pub, ukupno 60 darivatelja krvi primilo je zahvalnice. Sa posebnim ponosom i zahvalom GDCK Varaždin naglašava imena darivatelja koji su ostvarili izvanredni uspjeh;

Za 55 davanja krvi Dobša Tamara, Golubić Davorka, Matić Irena, Pichler Višnja, Vitez Draženka, za 100 davanja krvi; Geci Ivica, Klaus Vlado, Koščak Željko, Križaj Mladen, Krsnik Ernest, Levatić Kruno, Špoljarić Aleksandar Vinko, za 125 davanja krvi: Kruljac Franjo.

Predsjednica GDCK Varaždin Branka Rodek čestitala je svim darivateljima njihov dan te im zahvalila na njihovoj plemenitosti i nesebičnosti te na svakoj dozi darivane krvi. Darivatelje je ispred Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin pozdravila dr. Anka Dorić.

Darivateljima je Dan dobrovoljnih davatelja krvi čestitao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji im se zahvalio na njihovoj humanosti i uručio zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa.

Na Dan dobrovoljnih davatelja krvi, trinaestero darivatelja s najvećim brojem davanja nazočili su i tradicionalnom prijemu za darivatelje u Varaždinskoj županiji na kojem je darivatelje pozdravio i čestitao im njihov dan župan, Anđelko Stričak.

GDCK Varaždin svim darivateljima krvi čestita Dan darivatelja krvi i zahvaljuje u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju!

 

Galeriju fotografija pogledajte na:  ALBUM FOTOGRAFIJA S PODJELE U RIVER PUBU 

 

Skip to content