Predsjednik Milanović odlikovao dobrovoljne davatelje krvi

Na svečanosti održanoj 23. listopada 2023. u Uredu predsjednika Republike Hrvatske uručena su odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene, u 2021. godini.

„Hvala vam od srca i živjeli! Neću vam reći samo tako nastavite, vrijeme je za druge. Hvala vam na ovome što ste napravili do sada“, rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanosti koja je održana uoči obilježavanja Dana dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj, 25. listopada. Tom je prilikom predsjednik Milanović poručio da mnoga odlikovanja osobno uručuje ako za to postoji razlog. „Ako igdje postoji razlog, onda postoji u vašem slučaju – da svakome stisnem ruku i zahvalim u ime hrvatske države“, zaključio je predsjednik Milanović.

U ime odlikovanih obratila se dobrovoljna darivateljica krvi Ivanka Brlečić koja je zahvalila na dodijeljenim odlikovanjima te istaknula kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja se može pohvaliti dovoljnim količinama sigurne krvi. „To za svaku zemlju predstavlja nacionalno bogatstvo jer bolest i nemoć ne poznaju odgodu. Vjerujem da je svatko od nas ponosan na činjenicu da je svojom krvlju pomogao sačuvati ili produljiti nečiji život kao što će plemenitost drugih možda jednom spasiti i naš život“, rekla je gospođa Brlećić.

Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 164 dobrovoljnih darivatelja krvi u 2021. godini, i to s područja djelovanja GDCK Varaždin: Cmrečak Marija i Žitnjak Zdravka (75 davanja) te Lončar Ivan, Mavriček Bojan, Marić Zvonimir, Mikulić Branko, Milovec Zdravko, Nežmahin Zoran, Švogor Stanko i Žnidarić Ivan (100 davanja).

GDCK Varaždin od srca im zahvaljuje na plemenitosti kojom spašavaju ljudske živote!

 

Izvor fotografija: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta, Marko Beljan

Skip to content