Edukacija djelatnika GDCK Varaždin

Troje djelatnika GDCK Varaždin ( Josip Kanižić, Mirjana Sekelj Špaček, Davorka Horvat) završilo je edukaciju HCK „Psihološka prva pomoć tijekom podjele humanitarne pomoći“. U okviru projekta EU4HEALTH „Pružanje pravovremene i kvalitetne psihološke prve pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine“, Hrvatski Crveni križ organizirao je jednodnevnu edukaciju „Psihološka prva pomoć tijekom podjele humanitarne pomoći“ u 28.rujna u Zagrebu, a drugu  2. listopada u Čakovcu. Radionice su bile namijenjene za djelatnike i volontere gradskih i županijskih društava koji su zaduženi za podjelu higijenskih paketa i poklon kartica raseljenim osobama iz Ukrajine. Edukaciji su prisustvovali djelatnici i volonteri iz GDCK Koprivnica, GDCK Čakovec, GDCK Križevci, GDCK Varaždin, GDCK Zlatar, GDCK Đurđevac.

Od 4. do 6. listopada 2023. godine Ela Okreša Đurić sudjelovala na trodnevnoj edukaciji za koordinatore volontera i voditelja mladih Hrvatskog Crvenog križa u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa. Edukacija za koordinatore volontera namijenjena je djelatnicima i volonterima društava Hrvatskog Crvenog križa koji obavljaju poslove vezane uz koordinaciju volontera.

Od 5. do 7. listopada Helena Šargač sudjelovala je na edukaciji “Peer to Peer Support” (Podrška pomagačima) u Mariji Bistrici koje je vodila dr.sc. Barbara Juen, profesorica psihologije Sveučilišta u Innsbrucku i suradnica Austrijskog Crvenog križa. Kroz višednevnu edukaciju osvijestili smo važnost pružanja psihosocijalne podrške pogođenim osobama, ali djelatnicima i volonterima koji također proživljavaju stres pomažući drugima.

 

 

Skip to content