GDCK Varaždin na pokaznoj vježbi u općini Trnovec Bartolovečki

Dana 23. travnja 2023. godine, zaposlenici i volonteri GDCK Varaždin sudjelovali su u pokaznoj vježbi civilne zaštitite u općini Trnovec Bartolovečki.

Vježba je održana s ciljem provjere reagiranja i koordiniranja djelovanja zajedničkog postupanja operativnih snaga u slučaju izvanrednog događaja. GDCK Varaždin sudjelovalo je u vježbi uz pripadnike općinskih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, Hitne medicinske službe i Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin.

Članovi GDCK Varaždin sudjelovali su u vježbi prezentirajući aktivnosti koje bi se provodile u slučaju realnih situacija kao što su npr. poplave, potresi i slično tako da je za potrebe vježbe podignut šator u kojem su se zbrinjavali ozlijeđeni stanovnici. Također se pružala psihosocijalna podrška, osnovna medicinska pomoć te priprema “ozlijeđenih” kroz realističan prikaz ozljeda.

Na vježbi su uz ravnateljicu GDCK Varaždin Sandru Mintas sudjelovali zaposlenici Josip Kanižić, Helena Šargač, Ela Okreša Đurić, Mirjana Sekelj Špaček te volonteri Darko Posavec i Ivan Keretić

Vježba je bila uspješno provedena!

 

Skip to content