GDCK Varaždin nastavlja s programom besplatnog prijevoza za starije – “Pelamo se? 2”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 2“ od 8. veljače ponovo započinje sa uslugom besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena. Sve zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati termin svakim radnim danom od 8 – 15 h na broj telefona : 099/370 1570.

Mogućnost besplatnog prijevoza imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Varaždina ili okolnih 10 općina (Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica). Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Prednost imaju osobe koje su u teškoj financijskoj situaciji, žive same ili im ukućani nikako ne mogu osigurati prijevoz. Usluga će u prvoj fazi provedbe programa biti dostupna do prosinca 2021. godine.

Program „Pelamo se? 2“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena.  Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena, partneri programa su Centar za socijalnu skrb Varaždin i Grad Varaždin.

Ukupna vrijednost programa iznosi 144.228,40 kn, većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, sa 38.228,40 kn vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Skip to content