GDCK Varaždin primilo zahvalnicu PU varaždinske

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin primilo je 17. prosinca 2014. godine zahvalnicu koju je uručio zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Darko Blaži. Zahvalnicu za dugogodišnju suradnju u humanitarnim aktivnostima, organizaciji akcija dobrovoljnog darivanja krvi, te pomoć u provođenju stručnog usavršavanja policijskih službenika Policijske uprave varaždinske, primila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Sandra Mintas.

Na svečanosti kojoj je prisustvovao i policijski službenik za dopunsko stručno usavršavanje policijskih službenika Policijske uprave varaždinske Dražen Krtanjek, te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Josip Kanižić i Stanko Šincek, zamjenik načelnika Blaži istaknuo je značajnu ulogu ovog Gradskog društva u organizaciji svih humanitarnih aktivnosti. „Djelatnost naše i vaše službe su vrlo slične i na neki se način isprepliću, cilj je što brže i aktivnije pomoći potrebitima“ naveo je zamjenik Blaži.

Također je za naglasiti i organizacija redovnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Policijske uprave varaždinske koje se svake godine provode u sklopu obilježavanja blagdana svetog Mihaela – Dana policije. No suradnja po tom pitanju traje kontinuirano, obzirom da su djelatnici ove Policijske uprave redoviti darivatelji krvi, koje Gradsko društvo Crvenog križa, stalno, shodno potrebama Opće bolnice Varaždin za određenom krvnom grupom, poziva na darivanje krvi i tijekom cijele godine.

U dopunsko stručno usavršavanje policijskih službenika za 2014. godinu ove je godine bila uvrštena i nastava iz pružanja prve pomoći, koju je zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa proveo ovlašteni predavač Stanko Šincek. Zamjenik načelnika Blaži prenio je ovom prilikom zadovoljstvo svih policijskih službenika zbog kvalitetnih, zanimljivih i nadasve korisnih predavanja i novih znanja, koja će im svakako dobro doći u njihovom daljnjem radu. Obzirom na rečeno, dogovoreno je da se s ovakvim edukacijama nastavi i kroz buduće cikluse dopunskog stručnog usavršavanja.

Skip to content