Godišnje izvješće DDK za 2014.

GDCK Varaždin je tijekom 2014. godine organiziralo ukupno 14 akcija dobrovoljnog davanja krvi zajedno u suradnji sa Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin. Organiziranim akcijama, ali i individualnim dolascima davaoca krvi na Odjel za transfuzijsku medicinu ukupno je prikupljeno 5.485 doza krvi. Od ukupnog broja davaoca 312 osoba  prvi puta je dalo krv .

Također, tijekom 2014. godine, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin uručilo je 163 zahvalnica višestrukim darivateljima krvi kao znak zahvalnosti za njihovu humanost. Visoko državno odličje „Red Danice Hrvatske“ s likom Katarine Zrinske primilo je  14 darivatelja sa više od 100 darivanja koje im je uručio Predsjednik Republike Hrvatske dr.Ivo Josipović.

 

Kako je djelatnost za tranfuzijusku medicinu Opće bolnice Varaždinske iskazalo potrebe za 8.250 doza krvi u 2015 .godini za potrebe Varaždinske i Čakovečke bolnice, plan GDCK Varaždin je prikupiti 5.000 doza krvi dok će se razlika prikupiti na području Ivanca, Ludbrega , Novog Marofa te Čakovca.

Skip to content