Nastavak edukacije iz prve pomoći odgojno-obrazovnih djelatnika

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i dalje provodi edukaciju iz pružanja prve pomoći za odgojno –obrazovne djelatnike osnovnih i srednjih škola. Edukacija se provodi sukladno odobrenju Ministarstva  znanosti, obrazovanja i sporta na prijedlog Hrvatskog Crvenog križa da se u osnovnim i srednjim školama provodi program osposobljavanjaučitelja, nastavnika i stručnih suradnika za pružanje prve pomoći.

Cilj ove edukacije je da nastavnici usvoje osnovna znanja o bolestima i određenim stanjima kako bi mogli prepoznati promjene u ponašanju učenika i pojavu prvih simptoma te sa usvojenim vještinama staloženo i bez panike pružiti adekvatnu pomoć i tako spriječiti daljnje komplikacije a u iznimnim situacijama, spasiti život.

Usvojenim vještinama stiče se određena sigurnost kod pomaganja učenicima, kontrolira se panika i bolje se može nositi sa stresnom situacijom koja često sprečava pravovremenu reakciju.

Naučeno znanje i usvojene vještine uvelike pridonose i promjeni stava o bolesnim učenicima kako kod odgojno-obrazovnih radnika tako i kod ostalih učenika.

Tako je do sada obuku iz prve pomoći prošlo ukupno  216 odgojno-obrazovnih djelatnika iz Elektrostrojarske škole, srednje Strukovne škole, II osnovne škole, osnovne škole Cestica, osnovne škole „Vladimir Nazor” Sv.Ilija i srednje Gospodarske škole.

Skip to content