Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa 16.03.2013.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je 16. ožujka 2013. godine u IV Osnovnoj školi Varaždin Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju su sudjelovali učenici I Osnovne škole, IV Osnovne škole, V Osnovne škole, VI Osnovne škole i Osnovne škole Vidovec kao podmladak Crvenog križa te učenici Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, škole “Arboretum Opeka” i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

 

Natjecatelje su pozdravili ravnateljica IV Osnovne škole gđa.Jasmina Dvorski, predsjednica Skupštine GDCK Varaždin gđa. Branka Rodek, a natjecanje je otvorio predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina gdin.Josip Hehet.

 

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

 

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole VIDOVEC s mentoricom prof. Heček Paska Martinom, a u kategoriji mladeži ekipa srednje škole prvo mjesto osvojila je ekipa Garditeljsko, prirodoslovne i rudarske škole s mentoricom prof. Ribić  Dugandžić Zdenkom.

 

 

 

 

Ravnatelj GDCK Varaždin

Sandra Mintas dipl.ing

Skip to content