Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin 12. ožujka 2016. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u VI. osnovnoj školi Varaždin. Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, V. osnovne škole, VI. osnovne škole i Osnovne škole Vidovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole i Druge gimnazije kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravili ravnatelj VI. osnovne škole gosp. Mario Stančić i predsjednica Skupštine GDCK Varaždin gđa. Branka Rodek.

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa VI. osnovne škole Varaždin s mentoricom prof. Valentinom Vrbec, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Druge gimnazije Varaždin s mentoricom prof. Darijom Navoj Mihalina. Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje 16. travnja, koje će se održati u Krapini.

Skip to content