Ministar zdravlja posjetio ambulantu za hitne intervencije na Špancirfestu

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je u nedjelju, 30. kolovoza 2015. primilo posjet ministra zdravlja Siniše Varge koji je posjetio Varaždin povodom Špancirfesta.

Kako je GDCK Varaždin ove godine prvi puta u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina organiziralo dežurstvo za pružanje prve pomoći, ovo je bila i prilika za posjet i prezentaciju ministru zdravlja. Dežurstvo je bilo organizirano u tzv. ambulanti za hitne intervencije gdje je stručno osoblje pružalo prvu pomoć svim posjetiteljima Špancirfesta koji su se našli u nezgodi koja je zahtijevala pružanje osnovne medicinske pomoći.

–          Zdravlje je najbitnije od svega i moramo imati sve spremno kako bi u slučaju ugroza zdravlja ekipa bila spremna uskočiti na punktovima za intervenciju, osobito u večernjim satima, i to s jedne strane Crveni križ, a s druge Zavod za hitnu medicinsku pomoć, naglasio je ministar Varga.

Ambulantu su uz ministra posjetili i gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš, zamjenik župana Alen Kišić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac, zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić i Branka Tropp ispred varaždinske Turističke zajednice.

GDCK Varaždin je tijekom Špancirfesta zbrinulo oko desetak lakših ozljeda te još jednom pokazalo kako pruža pomoć svima kojima je to potrebno.

Skip to content