Potpisan Ugovor za osiguranje školske kuhinje djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, Ugovor o financijskoj potpori projekta usmjerenog borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015. godinu.

Ugovor je sklopljen na osnovi prijave Projekta usmjerenog osiguranju prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji pod nazivom „Prehrana u školskoj kuhinji dostupna svima“.

Projektom u vrijednosti od 167.088,20 kn će za  školsku godinu 2015/2016.  ukupno 182  učenika osnovnih škola na području grada Varaždina imati osiguranu besplatnu užinu tijekom boravka u školi. Projekt je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih u svrhu smanjenje socijalne isključenosti.

Nositelj projekta je Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, partneri su Osnovne škole grada Varaždina, dok je suradnik Centar za socijalnu skrb Varaždin. Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji i smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti djece i njihovih obitelji. Projekt je usmjeren na osiguranje redovite i zdrave prehrane za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Skip to content