Mjesec borbe protiv ovisnosti

GDCK Varaždin svake godine obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti provedbom radionica za učenike sedmih ili osmih razreda osnovnih škola. Radionice provodimo u suradnji sa PP Varaždin, odnosno njihovim službenikom za prevenciju, Sinišom Lahom. Radionice su provedene za učenike osmih razreda u OŠ Jalžabet i OŠ Tužno. Na radionicama informiramo učenike o utjecaju alkohola na ljudsko tijelo, kao i općenito o ovisnosti i načinima izbjegavanja istih. Učenici na radionici mogu isprobati tzv. “pijane naočale” koje simuliraju određene stupnjeve pijanstva. Na taj način mogu uvidjeti kako alkohol djeluje na ljudske funkcije i mijenja percepciju okoline.

Provedbom ovakvih interaktivnih edukativnih radionica želi se mlade upozoriti na posljedice i rizike prekomjernog uzimanja alkohola te smanjiti rizična ponašanja i unaprijediti pozitivan i zdrav razvoj djece i mladih.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 

Skip to content