Završila 49. akcija Solidarnost na djelu

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U  humanitarnu akciju uključili su se kao i svake godine, učenici osnovnih i srednjih škole grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 15.525,20 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 2.232,00 kuna, gradskim srednjim školama 5.249,50 kuna, a u osnovnim općinskim školama 8.043,70 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vratilo se  na njihove žiro račune i škole su bile u obvezi  pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava utrošen je za kupnju prehrambenih paketa za socijalno ugrožene obitelji s područja djelovanja GDCK Varaždin.

Osim novčanih donacija, u ovogodišnjoj akciji prikupljeno je 42,47 kg hrane i 3,5 kg higijene. Prikupljene donacije dijele se socijalno ugroženom stanovništvu.

U Tjednu solidarnosti koji se provodi od 08. do 15. prosinca, u trgovini Kaufland provesti će se i akcija prikupljanja prehrambenih artikala pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”. Prikupljeni prehrambeni artikli donirati će se osobama u potrebi.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Skip to content