Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca, s ciljem upozoravanja i senzibiliziranja javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga.

Tako je 30. studenog 2018. godine na prostoru Graberja, Policijska postaja Varaždin organizirala sportske aktivnosti orijentacijskog trčanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Svoje preventivne projekte i programe prezentiralo je i Gradsko društvo Crvenog društva Varaždin, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije te Tim za krizna stanja Crvenog križa Varaždinske županije.

Učenici osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u sportskom djelu mogli su isprobati tzv. “pijane naočale” koje simuliraju određene stupnjeve pijanstva. Na taj način su mogli uvidjeti kako alkohol djeluje na ljudske funkcije i mijenja našu percepciju okoline.

Provedbom ovakvih interaktivnih edukativnih radionica želi se mlade upozoriti na posljedice i rizike prekomjernog uzimanja alkohola te smanjiti rizična ponašanja i unaprijediti pozitivan i zdrav razvoj djece i mladih.

 

 

Skip to content