Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi. Ujedno se od 8. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa koji će se u Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin obilježiti sljedećim aktivnostima:

8.-15. svibnja 2018. – ‘Vaš dar za pravu stvar’ – akcija prikupljanja prehrambenih namirnica za u Kauflandu

10. svibnja 2018. – sudjelovanje u pokaznoj vježbi operativnih naga iz sustava civilne zaštite pod nazivom “U rukama anđela”

edukacija učenika 7. i 8. razreda Osnovne škole Jalžabet iz osnova pružanja prve pomoći te pokazna radionica učenika “Kako postati cool”

sudjelovanje GDCK Varaždin u programu “Maturantika 2018.” 16.,17.i 18. svibnja s timom za pružanje prve pomoći organizacijom prihvatnog šatora u Parku mladih

GDCK Varaždin je početkom svibnja počelo s provedbom programa Poludnevnog boravka za mlade i odrasle osobe s invaliditetom u kojem će se organizirati provođenje slobodnog vremena za korisnike programa.

Svim našim volonterima, članovima, dobrovoljnim darivateljima krvi i zaposlenicima svih Crvenih križeva čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Skip to content