Započelo pružanje usluga pomoći i podrške starijim i nemoćnima kroz EU projekt Zaželi

Početkom svibnja su službeno započele sa radom djelatnice zaposlene na EU projektu „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ financiranom u sklopu programa „Zaželi“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Četrnaestero žena zaposlene su na dvije godine kako bi pomagale starijim i nemoćnim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz obavljanje poslova kao što su; čišćenje i pospremanje stambenog prostora korisnika, pomoć u kupovini i dostavi namirnica ili lijekova, pomoć u pripremi jednostavnih obroka u kućanstvu korisnika, razgovor i druženje sa korisnicima i sl.

Dobile su službene bicikle za prijevoz i radnu odjeću te od sutra počinju pružati usluge korisnicima na području grada Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet i Trnovec Bartolovečki.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave ukoliko trebaju gore navedenu besplatnu uslugu. Usluga je namijenjena osobama  starijima od 65 godina s područja projekta koje zbog starosti ili slabog zdravstvenog stanja ne mogu više adekvatno obavljati poslove i brinuti o sebi.

Prijave se primaju u uredima Općina i uredu GDCK Varaždin u terminu od 8 do 15 sati.

PRIJAVNICA_KORISNICI 2

Skip to content