Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca koji se obilježava svake godine 8. svibnja, u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. Ove godine Tjedan Crvenoga križa posvećen je psihosocijalnoj podršci, odnosno mentalnom zdravlju i sve aktivnosti imaju za cilj osvješćivanja građana o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i pronalaska vremena za sebe.

Protekla godina koju je obilježila pandemija, ali i potresi u pojedinim dijelovima Hrvatske, bila je iznimno teška i stresna za sve nas. Upravo zato Hrvatski Crveni križ od početka pandemije intenzivno radi na pružanju psihosocijalne podrške stanovnicima, a naročito onima na potresom pogođenim područjima. S naglaskom na dizanje svijesti javnosti o važnosti brige za mentalno zdravlje svih dobnih skupina građana, Hrvatski Crveni križ tijekom Tjedna Crvenoga križa provodi kampanju „Mojih 5 minuta mira“.

Budući da je i ova godina još uvijek u znaku pandemije koronavirusa, aktivnosti će se odvijati u manjem opsegu te sukladno epidemiološkim mjerama.

8. svibnja (subota) – Svjetski dan Crvenog križa – GDCK Varaždin organizira podjelu zahvalnica volonterima koji su bili uključeni u aktivnosti vezane za pomoć potresom pogođenom podučju, ali i socijalno – humanitarne aktivnosti GDCK Varaždin. Također je organizirano predavanje s temom pružanja prve pomoć koje će održati dr. Matko Sotošek. Ove aktivnosti organizirati će se na otvorenom uz pridržavanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ.

13. svibnja (četvrtak) – redovna sjednica Skupštine GDCK Varaždin, također na otvorenom prostoru uz pridržavanje svih ternutno važećih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ.

Tijekom cijelog mjeseca svibnja održavaju se radionice s Medom Juricom pod nazivom “Prva pomoć – upomoć!” za predškolsku djecu u svim vrtićima s područja djelovanja GDCK Varaždin.

Skip to content