Održana radionica i pokazna vježba “Sigurni na vodi” i edukacija “Daruj krv, spasi život” u općini Cestica

U srijedu 17. lipnja 2020.  na prekrasnoj lokaciji uz rijeku Dravu u Velikom Lovrečanu pod krošnjama stabala u parku ribičkog doma GDCK Varaždin održao je dvije radionice projekta „Mlada aktivna Cestica“.

Nazočne je najprije pozdravila Sonja Slatković, voditeljica projekta Mlada aktivna Cestica iz GDCK Varaždin, te ukratko i predstavila projekt, a zadovoljstvo realizacijom projekta iskazao je i načelnik Mirko Korotaj. Odaziv na radionice je bio odličan te je tako na radionicama sudjelovalo više od 90 osoba iz udruga s područja općine Cestica, većinom mladih između 16 do 30 godina.

Prvu radionicu na temu „Daruj krv, spasi život“ održala je Filipa Blažon Šumečki, voditeljica općih poslova u GDCK Varaždin, a na kraju izlaganja pozvala je mještane općine Cestica na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu 1. srpnja 2020. godine. Ista će se u vremenu od 8,30 do 11, 30 sati održati u Vatrogasnom domu DVD-a Križovljan Cestica u Cestici.

Radionicu „Sigurni na vodi“ održali su profesori kineziologije, Damir Popović i Ante Sudec, dugogodišnji stručni suradnici GDCK Varaždin. Dinamični duo predstavio je kodekse sigurnosti uz konkretne savjete i demonstraciju spašavanja od utapanja. Uz puno konkretnih primjera iz prakse sudionici su imali prilike čuti i vidjeti te sami isprobati, kako pomoći osobi koja se utapa, ali najvažnije kako smanjiti mogućnost utapanja pametnim preventivnim aktivnostima.

Edukacije je kroz info pult o sigurnom ponašanju na kupalištima podržala i Policijska postaja Varaždin i njihov policijski službenik za prevenciju Siniša Lah.

Nakon edukacije organizirana je štafeta, a sudionicima su podijeljene nagrade, nakon čega je druženje nastavljeno, na terasi ribičkog doma Športsko ribolovnog kluba općine Cestica 1995.

Projekt „Mlada aktivna Cestica“ provodi se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri na projektu su Općina Cestica i Udruga mladih Hiperaktirvni Cestica.

Hvala Općina Cestica na organizaciji, Udruga mladih Hiperaktivni Cestica na razglasu i SRK Cestica 1995. na prekrasnom prostoru!

Skip to content