Održane X. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi (14.lipnja), Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je tradicionalne X. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje su se održale u subotu, 3. lipnja 2023. u Memorijalno – rekreacijskom centru Hrvatskih branitelja – Varaždin.

Slogan ovogodišnje kampanje Svjetskog dana darivatelja krvi je “Daruj krv, daruj plazmu, dijeli život, čini to redovito”.

Porukom se želi osvijestiti važnost redovitog darivanja krvi i krvne plazme, uz posebno davanje pozornosti osobama koje su dugotrajno ovisne o transfuziji krvi i krvnim pripravcima.

Ovom prigodom želi se istaknuti i važnost održavanja zdravlja i kvalitete života svih pojedinaca, kao i samih darivatelja krvi kao temelja izgradnje zdravog društva.

Tijekom 2022. godine na području Varaždina i okolice prikupljeno je 6630 doza krvi. Uzimajući u obzir da jedna doza može spasiti i do 3 života, ovaj podatak ukazuje da su varaždinski davatelji krvi svojim nesebičnim činom pomogli oko 19 tisuća bolesnih osoba.

U sportskim igrama sudjelovali su darivatelji ekipa JVP Varaždin, HVIDRA  Varaždin, UDVDR Klub Gornji Kneginec, Opće bolnice Varaždin, DVD Lužan Biškupečki i Zatvora u Varaždinu.

Ukupno 60 darivatelja natjecalo se u sljedećim disciplinama : mali nogomet, viseća kuglana  i pikado.

Prvo mjesto u disciplini malog nogometa osvojila je ekipa OB Varaždin, u disciplini viseće kuglane  HVIDRA  Varaždin, a u disciplini pikado ekipa Zatvora u Varaždinu.

Plakete i zahvalnice je svim sudionicima ispred GDCK Varaždin uručila ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.

GDCK Varaždin se zahvaljuje Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Varaždin na ustupljenom prostoru i pomoći pri organizaciji.

Skip to content