Podrška i briga o mentalnom zdravlju starijih osoba i djelatnica na programu “Zaželi”

Danas, 02.06.2023. održan je mjesečni sastanak s gerontodomaćicama zaposlenim na projektu “Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3”. Na sastanku smo osim potpisivanja obrazaca vezanih na projekt, predaje dnevnika rada te platnih lista, obradili teme mentalnog zdravlja, psihosocijalne podrške prema korisnicima, kao i prema zaposlenim ženama. Žene se na terenu susreću s raznim stresnim situacijama vezanih uz korisnike i članove njihovih obitelji, bolestima, lošim materijalnim i higijenskim uvjetima, te katkad i smrti. Razgovarali smo o tome kako se nositi u tim situacijama i kada i kako potražiti ili pružiti psihosocijalnu podršku.
U projekt “Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3” UP.02.1.1.16.0467 uključeno je ukupno 82 korisnika, te svaka gerontodomačica obilazi 6 do 7 korisnika na tjednoj osnovi jednom do dva puta. Svakom korisniku mjesečno se dostavlja higijenski paket koji se sastoji od sredstava za čišćenje te osobnu higijenu.
U mjesecu lipnju provesti ćemo evaluaciju korisnika kako bismo saznali njihovo zadovoljstvo provedbom projekta, gerontodomaćicama i koordinatoricom na projektu, te kako bismo bili još bolji u obavljanju aktivnosti prema našim korisnicima.
Skip to content