Održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 07. ožujka 2020. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u VI. osnovnoj školi Varaždin. Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, II. osnovne škole, VI. osnovne škole, Osnovne škole Vidovec, Osnovne škole Sračinec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež. Provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravili predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek, ravnatelj VI. onovne škole Mario Stančić i ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole Vidovec s mentoricom prof. Martinom Heček Paska, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Gospodarske škole s mentorom Tomislavom Vusićem. Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u  Međimurskoj županiji 04. travnja 2020. godine.

Čestitke svim ekipama koje su sudjelovale na natjecanju!

Skip to content