Održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U varaždinskoj V. osnovnoj školi u subotu je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su sudjelovali učenici V. osnovne škole, Osnovne škole Vidovec, Osnovne škole Sračinec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Prve privatne gimnazije Varaždin, Gospodarske škole i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladi.
Natjecanje je otvorila zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina gđa. Andreja Bobek koja se prigodno obratila svim natjecateljima, zajedno s organizatorima i domaćinima, ravnateljicom GDCK Varaždin Sandrom Mintas, predsjednicom Skupštine GDCK Varaždin Brankom Rodek i ravnateljicom V. osnovne škole Nikolinom Kovačić.
Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa “Spasioci” iz Osnovne škole Vidovec s mentoricom Martinom Heček Paska, a u kategoriji mladeži ekipa “Ko preživi pričat će” iz Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin s mentorom Markom Pavlovićem.
Pobjedničke ekipe će sudjelovati na međužupanijskoj razini natjecanja koje će se održati 13. travnja u Klenovniku.
Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te znanja i vještine iz pružanja prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.
Cilj natjecanja je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima. Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. godine.
Skip to content