Organiziran kviz za učenike Učeničkog doma Varaždin

Dana 29.2.2024. godine članovi Kluba mladih GDCK Varaždin održali su kviz za učenike Učeničkog doma Varaždin kao dio aktivnosti usmjeren radu s mladima i motivacijom za humanitarni rad u zajednici.

Kviz je organiziran u suradnji sa gđom. Šteficom Zajec, medicinskom sestrom Učeničkog doma, a proveli su ga članovi Kluba mladih GDCK Varaždin; Anton, Ela, Helena i Leopoldina. Teme kviza bile su vezane za opće znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te za osnovne postupke pružanja prve pomoći. Osim pitanja koja su pokrivala teorijska znanja o navedenim temama, učenici su imali glazbene predahe u kojima su pogađali pjesme čiji ritam treba pratiti kod reanimacije srca. Na taj način atmosferu su podigli Bee Gees (pjesma Stayin’ alive), Lady Gaga (Bad Romance), Gloria Gaynor (I Will Survive) i Nirvana (Smells Like Teen Spirit). Na kraju kviza učenici su imali priliku osvojiti dodatne bodove vježbanjem pružanja Haimlichovog zahvata.

Na kvizu je sudjelovalo oko 40 učenika u 7 ekipa, a pobjedu je odnijela ekipa Mateo s osvojena 22 boda. Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svim sudionicima!

Skip to content