Osobe s potresom pogođenog područja koje su smještene u Varaždinu i 10 okolnih općina

Osobe koje su s područja pogođenih potresom, a trenutno su smještene na području djelovanja GDCK Varaždin molimo da nam se jave na telefon 042/214-496 ili na e-mail: ck-varazdin@vz.t-com.hr

GDCK Varaždin brine za osobe koje su s područja pogođenih potresom, a trenutno su smještene na području djelovanja našeg društva (Grad Varaždin i općine Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica). Osobe obilazimo ili dolaze do nas po pakete trajne hrane, higijenskih potrepština i odjeće.

Služba traženja Hrvatskog Crvenog križa moli sve koji su napustili svoje potresom pogođene domove da se jave društvima Crvenog križa najbližima mjestu njihova trenutnog smještaja zbog obnavljanja obiteljskih veza i pružanja humanitarne pomoći. Služba traženja Hrvatskog Crvenog križa pomaže obiteljima stradalima u potresima koje su se razdvojile, ponovno stupiti u kontakt ili pronaći njihove najmilije ako ne znaju gdje se oni nalaze. Vijest o tome da su njihovi najmiliji dobro i na sigurnom donosi veliko olakšanje, a kontakt s obitelji pomaže im da se lakše nose s ovom kriznom situacijom.

Građani koji su izgubili kontakt s članovima obitelji mogu se obratiti mailom na tracing@hck.hr ili pozivom na broj 0800 11 88.

Skip to content