Počela provedba radionica “Pomozi plišanome medi” u dječjim vrtićima

GDCK Varaždin je sa svojim stručnim djelatnicama Helenom Šargač, Filipom Blažon Šumečki i Elom Okreša Đurić započelo provedbu radionica “Pomozi plišanome medi” namijenjenu djeci predškolskog uzrasta u dječjim vrtićima.

Provedbom radionice želi se djeci na njima pristupačan i prilagođen način približiti osnove pružanja prve pomoći. Tako ih učimo posebnim tehnikama smirivanja u stresnim situacijama, kako zaustaviti krvarenje iz nosa ili kako zalijepiti flaster na ranu. U provedbi radionica pomaže nam i naš posebni pomagač – maskota Medo Jurica koji djecu uvijek dodatno razveseli.

Provedba radionica “Pomozi plišanome medi” koje će se provoditi tijekom veljače, ožujka i travnja, planirana je za vrtiće s područja djelovanja GDCK Varaždin.

Dana 2.3.2024. godine  nas je prilikom održavanja radionice “Pomozi plišanome medi” koju smo održali u DV “Ježeva kučica” u Beretincu posjetila i ekipa HRT-a. Snimili su dio naše radionice prve pomoći za predškolce, a pred kamere su stali maleni vrtičarci, njihov odgajatelj Filip, te ravnateljica Sandra Mintas i edukatorica Helena Šargač.
Skip to content