Pripreme za Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa 2023./2024.

GDCK Varaždin započelo je s pripremama za Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa 2023./2024. godine koje će se održati 9. ožujka 2024. godine. Tako je 20. ožujka bilo organizirano predavanje – priprema mentora ekipa podmlatka i mladih iz pružanja prve pomoći.

Predavanje su održali predavači prve pomoći GDCK Varaždin, dr Monika Kocman Panić i dr Marko Kekić koji su voditelje/mentore ekipa uputili na bitne postupke na koje moraju obratiti pažnju prilikom pripreme učenika koje su i sami mentori uvježbali.
Na predavanju su bili prisutni mentori učenika osnovnih i srednjih škola koje će se ove godine natjecati, kao i liječnici – suci na natjecanju. Mentorima je ovom prilikom uručen i materijal za edukaciju kako bi se što bolje pripremili za natjecanje, priručnik  Hrvatskog Crvenog križa “Pružanje prve pomoći” i tiskano izdanje brošure za natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa .

Mentorima je upute za natjecanje uz ravnateljicu GDCK Varaždin Sandru Mintas predstavila Helena Šargač mag.paed. – stručna suradnica za edukacije u GDCK Varaždin koja će koordinirati aktivnosti prilikom pripreme i održavanja ovogodišnjeg Natjecanja koje će se organizirati u V. osnovnoj školi Varaždin.

Skip to content