Podjela paketa s higijenskim potrepštinama za korisnike projekta “Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici”

Slijedeći tjedan će se krajnjim korisnicima projekta “Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici”  isporučiti paketi osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština, za srpanj i kolovoz 2019. godine. Paketi sadrže potrepštine koje su također potrebne zaposlenicama koje im pružaju usluge pomoći i podrške u kući.

Zaposlenih 14 žena na projektu svakodnevno pruža uslugu podrške i potpore, svaka za minimalno 5 različitih korisnika. U prosjeku je međutim mjesečni broj korisnika bio veći, od planiranih 70 mjesečno je u program bilo uključeno oko 90 korisnika. Sveukupno je kroz program do kraja lipnja 2019. godine usluge primilo 120 korisnika. Svim korisnicima su na mjesečnoj razini bili dijeljeni i besplatni paketi higijene i sredstava za čišćenje kojih je u prvoj polovici 2019. godine bilo podijeljeno 350.

Ukupni broj korisnika veći je od planiranog projektom i vrlo dobar pokazatelj koliko je ta vrsta usluge potrebna u našoj lokalnoj zajednici.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

 

Skip to content