Podjela paketa socijalno ugroženim stanovnicima grada Varaždina i okolnih općina

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ove je godine podijelilo ukupno 300 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene stanovnike grada Varaždina i okolnih općina u kojima GDCK Varaždin djeluje. Paketi su kupljeni sredstvima prikupljenim u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“ te sredstvima iz vlastitog proračuna.

U ovogodišnju akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se kao i svake godine, učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je ukupno prikupljeno 27.678,45 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 5.260,00 kuna, gradskim srednjim školama 6.772,95 kuna, a u osnovnim općinskim školama 15.645,50 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vratilo se  na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školski izlet za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Ove je godine ostvarena i suradnja sa socijalnom samoposlugom u Varaždinu kojoj je GDCK Varaždin donirao namirnice za korisnike u vrijednosti 10.000,00 kn.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Skip to content