Interaktivna radionica predstavnika MUP-a i Hrvatskog Crvenog križa

Temeljem zajedničke inicijative GDCK Osijeka i PU osječko baranjske, u prostorijama Edukacijskog centra Gradskog društva Crvenog Križa Osijek u Orahovici 14. i 15. prosinca 2015. godine održana je zajednička interaktivna radionica i sastanak predstavnika Službe prevencije Ravnateljstva policije, predstavnika policijskih uprava te predstavnika lokalnih organizacija Hrvatskog Crvenog križa s područja Republike Hrvatske.

Cilj radionice i sastanka bili su prezentacija primjera iz dobre prakse zajedničke suradnje pojedinih policijskih uprava i Županijskih i Gradskih društava Crvenog križa iz različitih tematskih područja prevencije, ali i razmatranje mogućnosti razvoja, pripreme i implementacije zajedničkih preventivnih projekata i aktivnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Radni susret, koji je okupio 40 sudionika iz čitave Republike Hrvatske, rezultirao je izradom Prijedloga Sporazuma o suradnji s ciljem daljnjeg kvalitetnog i stručnog obavljanja poslova iz zajedničkog djelokruga u razvoju, pripremi i provođenju preventivno-edukativnih programa. Prijedlog obuhvaća područja prevencije nasilja, sprječavanja trgovanja ljudima, prevencije i zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, edukacije iz područja migracija te zaštite ranjivih skupina migranata, sigurnosti u prometu, prve pomoći, promidžbe zdravih stilova života, kao i ostalih edukativno-preventivnih programa od interesa za širu zajednicu, a u skladu s važećim nacionalnim strategijama i akcijskim planovima.

Predstavnici Varaždinske županije bili su Voditelj Službe policije Policijske uprave varaždinske, Darko Dragičević i ravnateljica GDCK Varaždin, Sandra Mintas koji su ovom prilikom dogovorili buduću suradnju planom za 2016. kroz nekoliko zajedničkih aktivnosti.

Skip to content