Završila akcija Solidarnost na djelu

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatsko Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se kao i svake godine, učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 27.678,45 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 5.260,00 kuna, gradskim srednjim školama 6.772,95 kuna, a u osnovnim općinskim školama 15.645,50 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vraća se  na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školski izlet za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Ostatak sredstava biti će utrošen za kupnju prehrambenih paketa za socijalno ugrožene obitelji i dijeliti će se povodom Božićnih blagdana.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Skip to content