Prijavite se na radionicu “Volontiranje za zajednicu”

Želiš volontirati ali ne znaš gdje i kako početi? Ili si već volontirao/la ali želiš znati kako volontiranjem možeš pomoći svojoj zajednici u kojoj živiš? Imaš između 16 i 30 godina? Još si i s područja općine Cestica? – onda nam se pridruži na radionici baš za tebe- “VOLONTIRANJE ZA ZAJEDNICU” koja će se održati 06.06.2020. godine!

Radionica je interaktivna i namijenjena je prvenstveno volonterima i onima koji to tek žele postati. Ako želite biti organizator volontiranja ova radionica biti će vam dobar uvod u edukacije za menadžment volontera. Kroz zabavne aktivnosti naučite; što volontiranje jest i što volontiranje nije, zašto i kako volontirati, kome se javiti za volontiranje, čemu služe volonterski ugovori i zašto se moraju voditi i kome prijaviti volonterski sati, koja su prava i koje su obveze volontera. Posebno ćemo obraditi teme; organiziranje volonterske akcije i koja je uloga volontera u zajednici.

BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN.
PRIJAVE SE PRIMAJU NAJKASNIJE DO 04.06.2020.

NA POVEZNICI: https://forms.gle/Yv4yRu4H43PbgG4j8
O PRIHVAĆENOJ PRIJAVI BITI ĆETE OBAVIJEŠTENI E-MAILOM.

Radionicu vodi Filipa Blažon Šumečki, koordinatorica volontera u Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin, dugogodišnja volonterka i aktivistica na promoviranju volonterstva. Aktivni trener i edukator iz volonterstva od 2011., kao koordinator volontera u bila u timu koji je nagrađen Državnom nagradom za volonterstvo za organizatore volontiranja, također bila koordinator i mentor na projektima Europske volonterske službe / Europske snage solidarnosti.

Aktivnost se organizira u sklopu projekta “Mlada aktivna CESTICA” koji provodi HCK Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin sa partnerima Općinom Cestica i Udrugom mladih hiperAKTIVNI, a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Skip to content