GDCK Varaždin zajedno s partnerima predstavilo projekt “Mlada aktivna Cestica”

Dana 28. svibnja 2020. godine u Vijećnici Općine Cestica predstavljen je projekt “Mlada aktivna Cestica” koji su na press konfernciji zajedno predstavili načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, voditeljica službe općih poslova i EU projekata GDCK Varaždin Filipa Blažon Šumečki, koordinatorica mladih na projektu Petra Kukec i Teodora Gerbus ispred Udruge mladih hiperAKTIVNI Cestica.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a partneri u projektu su Općina Cestica i Udruga mladih hiperAKTIVNI Cestica.

Vrijednost projekta je 119.515,96 kn (od toga MDOMSP financira 85.000,00 kn (71%), GDCK Varaždin 15.551,52 kn(13%) i Općina Cestica 18.964,44 kn (16%). Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Cilj projekta “Mlada aktivna Cestica” je podizanje kvalitete života mladih na području općine Cestica kroz poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema te poticanje organizacija civilnog društva i Općine Cestica u poboljšanju uvjeta za zadovoljavanje potreba mladih.

U sklopu projekta za mlade ponuđene su besplatne edukacije i uključivanje u volonterske programe kojima mladi mogu učiniti nešto dobro za sebe i pomoći svojim sugrađanima- mladim i starim! Dio ove grupe mladih može se postati prijavom za neku od sljedećih aktivnosti;

Volonterski program:

  • Provedba radionica „Odgoj za humanost od malih nogu“ za djecu iz vrtića „Zeko“ Cestica
  • Pomoć starijim osobama (cijepanje/spremanje drva, dostava, pratnja, druženje i sl.)
  • Pomoć u organizaciji „Shelterfesta“ (organizacija Udruga mladih hiperAKTIVNI Cestica)
  • Akcije na prijedlog! (npr. akcija čišćenja okoliša)

Besplatne jednodnevne edukacije:

  • Volontiram za zajednicu (06.06.2020.)
  • Organizacija javnog događaja (12.05.2020.)
  • Ništa nas ne može iznenaditi (rujan 2020.)
  • Nauči prvu pomoć zbog onih koje voliš (rujan 2020.)
  • Sigurni u vodi (17.06.2020.)
  • Daruj krv, spasi život (20.06.2020.)

U sklopu projekta organizirana je  i INFO točku za mlade – utorkom od 8 do 17 sati u uredu Općine Cestica sa informacijama o našim ali i drugim programima za mlade.

Prijave za sudjelovanje primaju se na mladi.gdck@gmail.com , broj koordinatorice mladih 095/960 77 33 ili osobno na Općini Cestica u vrijeme INFO točke za mlade.

Također će se organizirati i studijski posjet Edukacijskom centru Crvenoga križa u Zagrebu za mlade i članove partnerskih organizacija.

Sve informacije pratite i na Facebook stranici: FACEBOOK STRANICA (Mlada aktivna Cestica)

 

 

Skip to content