Započeo novi veliki projekt HCK koji je namijenjen novonezaposlenim osobama

U Hrvatskoj se kao posljedica pojave pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba gdje je značajan broj ljudi prešao iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 26.000 ljudi.

Vođeni temeljnim načelima Crvenog križa s ciljem očuvanja ljudskog dostojanstva, a u želji da olakša suočavanje s teškim posljedicama pandemije u svakodnevnom životu, Hrvatski Crveni križ je putem projekta “Vaš dar za pravu stvar” osigurao osnovni paket hrane osobama koje su ostale bez posla od proglašenja pandemije koronavirusa.

Tako će pakete dobiti osobe koje su u razdoblju od 11.03.-11.05.2020. ušle u evidenciju HZZ-a kao nezaposlene osobe, koje ne ostvaruju pravo na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.

Svi korisnici koji ostvaruju pravo na paket hrane ”Vaš dar za pravu stvar”  informirani su o mogućnosti preuzimanja paketa putem pisma Hrvatskog Crvenog križa poslanog na njihovu adresu.

Paket hrane, koji se sastoji od osnovnih prehrambenih namirnica osobe koje su uključene u ovaj projekt mogu podići u razdoblju od 01.06.-01.07.2020. godine u prostorijama GDCK Varaždin, Stanka Vraza 8, Varaždin, svakim radnim danom od 8-14 sati.

Za dodatne informacije možete se obratiti na broj  telefona: 214-496.

Projektom će u okviru GDCK Varaždin biti obuhvaćeno 148 osoba.

Skip to content