Radionica “Piti ili ne piti – pitanje je sad?” povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Gradskog društva Crvenog križa Varaždin je  u petak, 24. studenog, provelo edukativnu radionicu pod nazivom „Piti ili ne piti – pitanje je sad ?“ u srednjoj školi “Arboretum Opeka” Marčan. Radionica je provedena u zajedničkoj suradnji s Policijskom postajom varaždinskom povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Tako su se učenici prvih razreda kroz kratko predavanje upoznali sa osnovnim informacijama o alkoholu, koncentraciji alkohola u krvi, razinama alkoholiziranosti, načinu razgradnje alkohola u tijelu i posljedicama prekomjernog uzimanja alkohola te nastanku ovisnosti. Također su se upoznali i sa zakonskim osnovama te kaznama u slučaju delikvencije i neodgovornog ponašanja.

Kroz praktični dio radionice i upotrebom rekvizita tzv. „pijanih naočala“ koje simuliraju određene stupnjeve pijanstva, učenici su mogli uvidjeti kako alkohol djeluje na ljudske funkcije i mijenja našu percepciju okoline.

Provedbom ovakvih interaktivnih edukativnih radionica  želi se mlade upozoriti na posljedice i rizike prekomjernog uzimanja alkohola te smanjiti rizična ponašanja i unaprijediti pozitivan i zdrav razvoj djece i mladih.

Radionicu su proveli Štefica Zajec, medicinska sestra i Siniša Lah, službenik za prevenciju PP varaždinske.

Skip to content