Sigurnost na vodi na Dravskim bazenima

Dana 3. i 9. srpnja 2024. godine na Dravskim bazenima održana je prezentacija sigurnog ponašanja u vodi i kodeksa sigurnosti na vodi u sklopu provedbe dugogodišnjeg programa Hrvatskog Crvenog križa – “Sigurnost na vodi”.

Program se već niz godina provodi u suradnji s Policijskom postajom Varaždin, a cilj provedbe je prevencija utapanja i upozoravanje na sigurno ponašanje prilikom boravka na kupalištima kao i prevencija neželjenih događaja (ostavljanje djece u automobilu, krađe osobnih stvari na plaži i u automobilu i sl.). Uz ponavljanje ili učenje o kodeksu sigurnosti na vodi, građani su također mogli provjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi. Ove godine su nam se pridružili i članovi Kluba mladih GDCK Varaždin koji su promovirali svoje aktivnosti i planirali obilježavanje Dana mladih (12.8.). Osim toga, naša Filipa je održala kratku edukaciju o mjerenju šećera o krvi za članove Kluba.

Naša volonterka Karla Čović koja je profesionalni spasilac na vodi vrhunski je odradila set vježbi za zainteresiranu djecu. Djeca su mogla naučiti tko je i što radi spasilac, kako se pravilno održavati na vodi, kako pozvati pomoć u vodi ako nam se nešto dogodi, tko je to slučajan spasilac, kako pravilno plutati i još puno korisnih savjeta i vježbi. 

 Nastavak provedbe projekta “Sigurnost na vodi” kreće na jesen u osnovnim školama sa pripremnim predavanjima za školu plivanja ili školu u prirodi.

Skip to content