Aktivnosti psihosocijalne podrške u Međimurju u sklopu EU projekta

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je 26.6.2024 izlet u Međimurje za osobe iz Ukrajine te članove Kluba mladih.

U veseloj i opuštenoj atmosferi posjetili smo Farmu jelena i muflona u OPG Perhoč te Mlin na Muri. Imali smo priliku izbliza vidjeti i hraniti jelene te se opustiti uz zvukove i prizore prirode. Na drugoj smo lokaciji upoznali kako je izgledao dan u životu mlinara razgledavajući etnografsku zbirku „Jen den v živleju mlinara Franca Žalara“, vozili smo se skelom te razgledali mlin na Muri.

Na kraju smo se okrijepili uz tradicionalnu međimursku gibanicu te se družili uz igre i aktivnosti psihosocijalne podrške. Razgovarali smo o vrijednostima, iskustvima i mentalnom zdravlju, a naglasak je bio na jačanju sposobnosti komunikacije i suradnje.

Aktivnosti psihosocijalne podrške provodili su Ela Okreša Đurić, stručna suradnica za edukaciju i projektne aktivnosti, Tomislav Kojundžić, prevoditelj te Anton Lekić, volonter i član Kluba mladih GDCK Varaždin.

Aktivnosti su organizirane u sklopu projekata Pružanje pravovremene i kvalitetne psihološke prve pomoći osobama pogođenim krizom u Ukrajini (financiran iz fondova Europske unije i Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca) te Country plan (financiran od strane Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca). Navedene aktivnosti djelomično su financirane sredstvima Europske unije.

Skip to content