Socijalno-humanitarne aktivnosti GDCK Varaždin tijekom studenog i prosinca 2022.

GDCK Varaždin za ove je blagdane od studenog do kraja prosinca u svojem skladištu i po terenu dijelio humanitarnu pomoć na području našeg djelovanja (grad Varaždin i 10 okolnih općina).

  • Jedan dio humanitarne pomoći GDCK Varaždin kupio je iz svojih sredstava – 1100 paketa hrane uz paket praška za pranje rublja. Pakete smo dostavljali korisnicima ZMN-a i ostalim socijalno ugroženim skupinama, a dio paketa smo distribuirali organizacijama koje brinu o socijalno ugroženim skupinama- Udruga Novi put, Dom za žrtve obiteljskog nasilja ”Utočište Sv. Nikola”, Zajednica Cenacolo i Udruga umirovljenika Grada Varaždina.
  • U sklopu akcije „Solidarnost na djelu“ u suradnji sa tvrtkom Kaufland sakupljeno je 53,80 kg hrane. Od tvrtke TP Varaždin (Kitro) dobili smo donaciju 240kg hrane i 200kg higijene. Donacije smo razdijelili između starijih osoba o kojima brine GDCK Varaždin i organizacija Dom za žrtve obiteljskog nasilja ”Utočište Sv. Nikola”, Zajednica Cenacolo i Udruga Novi put.
  • Podijelili smo 140 paketa za djecu od Grada Varaždina. Paketi su sadržavali igračke i slatkiše kako bi djeci uljepšali blagdansko vrijeme.
  • Također smo osobama za koje brine GDCK Varaždin podijelili donacije koje smo dobili od građana;
    • Dječji vrtić Varaždin, Djeca starije skupine „Zvjezdice“, objekt Gortanova, pod vodstvom teta Andreje Bader i Andreje Čepin donirali su 30 kg igračaka za djecu u potrebi.
    • Donacija grupe anonimnih donatora koja je donirala 45 prekrasnih poklon paketa za djecu slabijeg imovinskog statusa. Paketi su bili pripremljeni sa puno ljubavi i pažnje, svi pomno odabrani, prekrasno zapakirani i aranžirani. Pokloni su bili kupljeni prema dobi i spolu djece.
    • Donacija studenta Sveučilišta Sjever, Odjela za sestrinstvo koji su organizirali humanitarnu akciju za starije i nemoćne u potrebi. Studenti predvođeni studenticom Ines Kučko (inače i volonterkom GDCK Varaždin) sakupili su i donirali hranu za 10 lijepih paketa. U paketima su se našle trajne namirnice kao što su brašno, riža, konzerve hrane, ali i kava i čokolada da malo uljepša predblagdansko vrijeme. Ovu humanitarnu akciju Ines je provela uz potporu pročelnice Marijane Neuberg i profesorica Tine Cikač, Valentine Vincek i Željke Kanižaj iz Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever.

Zahvaljujemo se svim tvrtkama i ljudima velika srca na njihovoj empatiji i humanosti i što su nam omogućili da budemo posrednici da zajedno sa njima uljepšamo blagdane ljudima u potrebi! Srca su nam puna!

 

Skip to content