Specijalistički tečaj za realističan prikaz ozljeda

U prostorijama za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, u subotu i nedjelju, 25. i 26. studenog 2017. godine održan je Specijalistički tečaj za realistički prikaz ozljeda na kojem su sudjelovale djelatnica GDCK Varaždin Renata Pavetić i Ema Gužvinec volonterka GDCK Varaždin sa namjerom da usavrše svoje predznanje iz područja realističnog prikaza ozljeda .
Svrha edukacije je bila usavršavanje znanja i vještina te upoznavanje sa novostima i dostignućima iz tog područja kao i načelima metodike i predavanja.

Polaznici tečaja imali su priliku naučiti nešto više o vještinama vođenja grupe i važnosti pravilne komunikacije, a upoznati su I s organizacijom natjecanja i pokaznih vježbi te s konceptom natjecanja iz realističkog prikaza ozljeda i imitacije stanja ozlijeđenih i naglo oboljelih osoba.
Praktični dio odnosio se na izrađivanje smjesa za realistički prikaz ozljeda, izradu amputiranih dijelova tijela uz korištenje alginata, gipsa i silikona. Izrađivali su i razne ozljede poput rana od igle, posjekotina ušne resice, stranog tijela u kapku oka, uboda pčele te ugriza zmije i psa.
Nakon završetka edukacije polaznici mogu samostalno provoditi tečajeve iz realističnog prikaza ozljeda, a te vještine će se najviše upotrebljavati na natjecanjima iz prve pomoći iz praktičnog dijela, kako bi natjecatelji imali što realniji prikaz ozljeda.

Skip to content