Sudjelovanje u projektu Općine Vinice i Bednja

U sklopu projekta Promocija zdravlja i prevencija bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica, tijekom ožujka u Općini Vinca održana su ukupno četiri predavanja odnosno radionice za lokalno stanovništvo.
Radionice o bolestima krvožilnog sustava koje su održane 18.03.2023. i 25.03.2023. bile su pod vodstvom dr. Dine Štrleka, dr. med., 24.03.2023. doc.dr.sc. Alen Pajtak održao je predavanja o čimbenicima pretilosti, dok je Vesna Šimegi – Đekić, dr. med. održala radionicu o dijabetesu, 27.03.2023.
Na predavanju o čimbenicima pretilosti i radionici o dijabetesu, GDCK Varaždin provodio je mjerenja krvnog tlaka, tjelesne mase, masnoće i glukoze u krvi te je prisutnima bilo omogućeno obaviti ista mjerenja.
Projekt „Promocija zdravlja i prevencija bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica” vrijedan je gotovo 350 tisuća kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Bednja, partneri su Općina Vinica, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a trajat će 18 mjeseci.


 

Skip to content