Svečana podjela priznanja višestrukim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine obilježilo Dan dobrovoljnih davatelja krvi ( 25. listopad ) svečanom podjelom priznanja višestrukim darivateljima krvi. Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli, koja se održala 25.10.2021. u restoranu Nobel, ukupno 60 darivatelja krvi primilo je priznanja. Sa posebnim ponosom i zahvalom GDCK Varaždin naglašava imena darivatelja koji su ostvarili izvanredni uspjeh;

Za 75 davanja Marija Cmrečak i Zdravka Žitnjak, za 100 davanja; Zvonimir Marić, Bojan Mavriček, Branko Mikulić, Ivan Lončar, Zdravko Milovec, Zoran Nežmahen, Stanko Švogor i Ivan Žnidarić; za 125 davanja: Andrija Foder i Željko Pintarić. Završnu zahvalnicu za darivatelje koji iz objektivnih razloga više ne mogu darivati krv dobili su:  za 140 davanja Gabrijel Vugrinec i Vladimir Straga za 122 davanja.

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas čestitala je svim darivateljima njihov dan te im zahvalila na njihovoj plemenitosti i nesebičnosti te na svakoj dozi darivane krvi. Darivatelje su također pozdravile i voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin dr. Gordana Jaklin i predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek.

Darivateljima je Dan dobrovoljnih davatelja krvi čestitao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji im se zahvalio na njihovoj humanosti i uručio priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

Na Dan dobrovoljnih davatelja krvi, dvije darivateljice s najvećim brojem davanja i jedan darivatelj nazočili su i tradicionalnom prijemu za darivatelje u Varaždinskoj županiji na kojem je darivatelje pozdravila i čestitala im njihov dan zamjenica župana, Silvija Zagorec.

GDCK Varaždin svim darivateljima krvi čestita Dan darivatelja krvi i zahvaljuje u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju!

Skip to content