Završetak projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin završava projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin, Općina Vidovec, Općina Jalžabet, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Beretinec i Općina Sveti Ilija. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a vrijednost projekta je malo više od 1,3 milijuna kuna.

Preko projekta GDCK Varaždin zaposlio je 15 žena koje su godinu dana svakodnevno pružale uslugu Pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama na području Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Beretinec i Sveti Ilija. Rad na terenu započeo je  u studenom 2020. godine te je za područje grada Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki završio 31. listopada 2021. godine, dok na području općina Beretinec i Sveti Ilija traje do 30. studenog. Nastavak je to dvogodišnjeg projekta „Nauči pruži potporu u lokalnoj zajednici“ kojeg je GDCK Varaždin provodio od svibnja 2018. godine.

Kroz rad na terenu i zapošljavanje 15 dugotrajno nezaposlenih žena ostvaren je osnovi cilj projekta – Zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena i povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada te pružanje pomoći podrške starijim i nemoćnim osobama na području Varaždina i varaždinskog prstena.

U godinu dana pružanja usluge na terenu zaposleno je sveukupno 15 nezaposlenih žena starije životne dobi od kojih je 6 bilo na području grada Varaždina, 2 na području općine Vidovec, 3 na području općine Jalžabet , 1 na području općine Trnovec Bartolovečki, 1 na području općine Beretinec i 2 na području općine Sveti Ilija.

Za vrijeme pružanja programa Potpore i podrške u lokalnoj zajednici, bila je dostupna kontinuirana usluga (od ponedjeljka do petka) za korisnike koji su uslugu dobivali besplatno, a količina i vrsta usluge dobivala se prema potrebi korisnika. Jedna žena pružala je na mjesečnoj razini uslugu za minimalno 6 različitih korisnika te je tako u godinu dana uslugu pomoći primilo 124 različitih korisnika. Korisnici Programa na mjesečnoj razini dobivali su i besplatne pakete potrepština za održavanje kućanstva i higijenskih potrepština. U 12 mjeseci provedbe Programa podijeljeno je 1.065 paketa.

GDCK Varaždin zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi projekta te posebno partnerima projekta na odličnoj suradnji temeljem koje je vrlo uspješno proveden ovaj projekt. 

Skip to content