Svečana podjela zahvalnica višestrukim darivateljima krvi povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove  godine obilježava Dan dobrovoljnih davatelja krvi (25. listopada ) svečanom podjelom zahvalnica višestrukim darivateljima krvi. Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i  promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Dodjela zahvalnica upriličila se dana 26.10.2017. u restoranu na 1. katu Sportske dvorane  ARENA na Dravi.

Darivateljima je zahvalio i čestitao gradonačelnik Varaždina dr. Ivan Čehok.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin već niz godina prikupi više doza krvi od planiranih 5.000 doza prema godišnjem planu.

Tako je ove godine u prvih devet mjeseci prikupljeno je 4.486 doza krvi, a posebno nas veseli podatak da je 137 osoba prvi puta dalo krv.

Ovi podaci govore o velikoj humanosti i nesebičnosti naših sugrađana koji se redovito odazivaju na akcije darivanja krvi.

 

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli,  ukupno 76 darivatelj krvi primilo je zahvalnice, i to:

za 35 davanja krvi –  8 darivateljice

za 55 davanja krvi – 3 darivateljica

za 75 davanja krvi – 1 darivateljica

 

za 50 davanja krvi – 39 darivatelja

za 75 davanja krvi –  20 darivatelja

za 100 davanja krvi – 2 darivatelja

Te za izvanredan uspjeh 3 darivatelja.

 

Za darivatelje s najvećim brojem davanja krvi je 25. listopada 2017. bio priređen tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi u Županijskoj palači.

Kovač Anđelki, Vugrinec Vladimiru, Drožđek Josipu, Bregović Ivanu i Štimac Boži je na njihovoj plemenitosti i humanosti zahvalio zamjenik župana Robert Vugrin.

 

Čestitke našim darivateljima!!!

Skip to content